maanantai 16. heinäkuuta 2012

Reissuterveiset

"Etsivä löytää.."
Matka meni mukavasti ja naapurimaan Luuleå oli käymisen arvoinen paikka.Paljon kauniita rakennuksia, nätti puisto ja monenlaisia nykyaikaisia kauppoja kävelymatkan päässä toisistaan. Hotellimme oli upea sekä ulkoa, että myös sisältä, aamupala runsaampi mitä monessa kotimaamme hotelleissa.

Haaparannassa hurahti menomatkalla muutama tunti ja kyllähän siellä Ikeassakin piti käydä mennessä ja vielä tullessakin. Kerrankin ei ollut kiirettä mihinkään ja tässä valtavassa tavaratalossa kassojen läpi pääsi 15 minuutissa. Kävimme myös Rusta-nimisessä tavaratalossa ja se oli pienempi ja vähäisempi tavaravalikoimaltaan kuin ennakkoon kuvittelin. Itse Haaparannan keskusta oli pettymys, mutta kävimme ajelemassa autolla pikkumutkia ja löysimme myös tämän "Rajakaupan", hyvin pienenpienen sisustuskaupan, joka oli päältäpäin parakkimainen epäsiistin näköinen "tönö", mutta sisältäpäin aivan uskomattoman paljon kaikkea sievää tavaraa täynnä. Kylläpä ulkonäkö taas kerran kertoi aivan toista! Täällä suosittelen käymään, joka tykkää maalaisromanttisista tavaroista.

Luuleåssa oli yllättävän vähän näitä sisustusputiikkeja, mutta keskustassa oli Pentik! Sisälle emme sen kiinniolon vuoksi päässeet piipahtamaan, mutta ulkoapäin ikkunasta katsottuna liike oli yhtä upea kuin kotomaamme liikkeetkin. Mieheni oli lukenut jostain lehdestä vanhasta kaupungista, jonne ajelimme lauantaina uteliaina. Tämä "gamla stad" oli myös käynninarvoinen paikka. Täällä oli sellainen henki kuin Astrid Lindgrenin kirjoittamissa lasten kirjoissa. Pääsimme tutustumaan pieneen mökkiin, jossa opas kertoi historiaa tästä vanhasta kaupungista ja sen asukkaista. Mökin sisällä oli mm. kaappisänky,jossa sen ajan ihmiset nukkuivat  puoli-istuvissa asennoissa.

Sisustusputiikkeja täälläkin oli varsinaisesti vain yksi kappale ja senkin ohi olisimme vahingossa kävelleet, ellen olisi pusikon takaa nähnyt kylttiä "butik". Tämä kauppa sijaitsi isomman talon sisäpihalla ulkorakennuksessa. Tänne mennessä pihalla oli käytävän varrella monelaista ruostunutta tavaraa ja minä bongasin heti sieltä vähän patinoituneen KILPIKONNAN, juuri sellaisen mitä olin koko kesän etsinyt:) Pari muutakin pikkujuttua lähti mukaamme.

Emme vaihtaneet tätä matkaa varten ennakkoon valuuttaa ja täällä tosiaankin pärjäsi visa-ominaisuuden sisältämällä kortilla ja joissain paikoissa pystyi maksamaan myös euroillakin. Ruotsin kielen taitoinen "oma oppaamme" oli hyväksi avuksi muutamissa tilanteissa, mutta rohkeat pärjää myös pienenkin ruotsin oppimäärän opiskelleena :)Nyt lopuksi postaan kuvia sekä Luuleån keskustasta, että myös vanhasta kaupungista. Näitä tulee nyt aika monta:

Hotellimme yhdeltä kulmalta, alhalla ravintolasalin ikkunat.


Hotellimme viereinen rakennus.
Puistosta, joka sijaitsi hotellin vastapäätä.

Puiston huvimaja.

Erään rakennuksen kaunis yksityiskohta.
Täälläkin oli Pentik!

Valtion pankki kävelykadulla, rakennus valmistunut v.1902.

Hotellin sisääntuloaula, kauniita kristallikruunuja oli useita.
 Vanhasta kaupungista:
Vanhan kaupungin kirkko.

Taloja rintarinnan.
Täälläkin oli kauniita yksityiskohtia ulkona...

..ja sisällä.

Ihana ovenpainike!

Sellaisia kuvia läntisen naapurimaamme puolelta. Mukavaa viikon alkua kaikille ja täällä Kuhmossa oleville nautinnollisia Kamarimusiikki juhlia♥
-Jaana-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti